1.2 Popravljanje

V shranjeni prevzemnici lahko vnešene podatke in postavke tudi popravljamo. To naredimo tako, da se s puščicami premikamo po prevzemnicah. Ko je želena prevzemnica osvetljena, pritisnemo tipko [ENTER] ali dvokliknemo na želeno prevzemnico in popravimo vnešene podatke. Za popravljanje podatkov se odpre enaka vnosna maska kot za vnos. Če je prevzemnic veliko, si lahko pomagamo s tipko  [F3] – iskanje prevzemnice po številki, ali s tipko [F8] – filter prevzemnic; na zaslon lahko prikličemo samo prevzemnice od-do datuma, od-do valute, ali prevzemnice samo za enega dobavitelja ali eno skladišče ali enega komercialista. Poleg popravljanja lahko iz te maske prevzemnice tudi natisnemo. Popravlja se lahko prevzemnice, ki še niso zablokirane.

 

faw_12

 

Tiskaj [F5]: S pritiskom na ta gumb natisnemo eno ali več prevzemnic. Pred tiskanjem se odpre maska na kateri nastavimo katere prevzemnice želimo natisniti, lahko pa tudi nastavimo nekaj dodatnih opcij.

Tiskanje – nastavljiv izpis [F6]: Tukaj prav tako lahko natisnemo prevzemnico, vendar na grafični tiskalnik, oblika izpisa pa je nastavljiva. Če je obkljukan “Izbiram obliko izpisa” potem pred izpisom izberemo, kakšna naj bo oblika izpisa, drugače pa računalnik uporabi zadnjo uporabljeno obliko.

Seštevek [F1]: Pritisk na ta gumb nam vrne seštevek prevzemnic. Če vnesemo filter naprimer na enega dobavitelja potem dobimo seštevek prevzemnic tega dobavitelja.

 

1.3 Brisanje

Prevzemnice lahko tudi pobrišemo. Postopek je enak kot pri popravljanju, le da pri prevzemnici, ki jo želimo brisati, pritisnemo tipko [F7] oziroma kliknemo na gumb briši. Poleg tega so na maski tudi vse ostale opcije kot na popravljanju razen možnosti popravljanja.

 

1.4 Pregled na ekran

Ta pregled je podoben kot popravljanje prevzemnic. Razlika je le v tem, da prevzemnice tukaj ne moremo shraniti, tudi če smo jo odprli. To pomeni, da je tudi po pomoti ne moremo spremeniti. Seveda pa so na maski spet vse ostale opcije za tiskanje… Meni se uporablja za uporabnike ki imajo pravico samo gledati prevzemnice, ne smejo jih pa spreminjati.

 

1.1. Vnos 1.5. Obdelave na prevzemnicah