V primeru preveč izplačanega regresa je potrebno narediti popravek izplačila regresa v shranjenih plačah (meni 2.3.), oddati popravek REK-O obrazca in narediti odtegljaj pri tekočem obračunu. Pri tekočem obračunu ne uporabimo vrste plačila za regres in vpišemo znesek v minus, ampak uporabimo vrsto izplačila Razni odtegljaji (v zasebnem sektorju VP 450 oz. v javnem sektorju VP 635).

Postopek popravka regresa v shranjenem obračunu

V meniju 2.3. Vnos in popravljanje starih plač vpišemo oz. izberemo zaposlenega, kateremu popravljamo znesek regresa in vpišemo datum shranitve od..do shranjenega regresa. Datum lahko izberemo s pomočjo tipke F1.

regres1

Ko potrdimo zgornji meni se odpre shranjen obračun v katerem pretipkamo (1) znesek regresa na zmanjšano višino. S tipko F2 Obračun plače (2) naredimo obračun in s tipko F9 Shranitev (3) zaključimo popravljanje.

regres2

V kolikor želimo ohraniti prvotni znesek izplačila regresa, lahko v shranjenem obračunu namesto popravka zneska regresa vpišemo še enkrat VP za regres in vpišemo znesek v minus. Ostalo koraki so enaki kot pri prejšnji sliki.

regres4

V meniju 4.D.3. Izpis obrazcev iz shranjenih plač v polje Datum shranitve plač (1) vpišemo datum shranjenega obračuna in pritisnemo tipko Enter (s tem se izpolnijo vsa ostala datumska polja). Nato s tipko F5 Izpis obrazcev in XML datotek (2) naredimo pripravo REK-O obrazca. V oknu za zapis REK-O obrazca izberemo v polju Vrsta REK dokumenta (3) opcijo 2 – Popravek (P) in v polju Popravek za dokument (4) vpišemo številko oddanega REK-O obrazca katerega bomo popravili in s tipko F9 Potrdi oddamo REK-O na eDavke. Opozorilo, pri oddajanju popravkov REK-O obrazcev se vedno sklicujemo na zadnji oddan dokument na eDavke, torej če smo naredili že kakšen popravek REK-O in ga oddali, pri naslednjem popravku navedemo številko dokumenta zadnjega popravka.

regres3

 

S.B. Bolniški listi (E-Bol) Vnos in popravljanje starih plač