6.C Blokada obdobja

V meniju 6.C lahko vpišemo blokado, ki nam prepreči vnose za posamezno davčno obdobje ali obračunsko obdobje. Blokado se vnese, kadar ne želimo, da bi uporabniki vnašali ali popravljali dokumente pred vpisanim datumom blokade. Na gumbu F2 Nov vnos naredimo vnos blokade in sicer je potrebno vpisati Kdo je blokado vnesel, pod polje Kdaj se samodejno zapiše trenutni datum in ga ni možno spreminjati, nato pa vnesete še:

Blokada davčnega obdobja: blokada uporabnikom onemogoča vnose in popravljanje dokumentov, ki vplivajo na davčno knjigo pred vpisanim datumom blokade (datum prejema, datum za DDV).

Blokada obračunskega obdobja: blokada uporabnikom onemogoča vnose in popravljanje dokumentov, ki kakorkoli vplivajo na obračunsko obdobje pred vpisanim datumom blokade. Ta blokada je hkrati tudi blokada plačil pred vpisanim datumom.

6c_vnosblokade

Na seznamu se pojavi blokada z vpisanimi datumi in jo ni možno popravljati ali brisati. V kolikor želimo, da se blokada ne upošteva preprosto vnesemo novo blokado z datumi pred to blokado. Vedno se upošteva le zadnja vpisana blokada na seznamu.

6c_seznamblokad

5. Prenosi ERAČUNI