Program omogoča tiskanje nalepk za namen elektronskega popisa, vendar moramo najprej nastaviti obliko nalepke.

V programu je podprto tiskanje nalepk za osnovna sredstva, lokacije, sobe, stroškovna mesta in delavce. V spodnjem primeru si bomo pogledali primer nastavitve nalepke za osnovna sredstva. Princip oblikovanja je za vse postavke enak.

5.N.1. – Oblikovanje nalepk za os

os_5n

V primeru, da nimamo nobene nastavljene oblike, si lahko oblike prenesemo z interneta, kar storimo preko gumbov  (1) “Osnovne nastavitve” ali (2) “Prenos z interneta”. Pri slednjem lahko naenkrat prenesemo tudi obliko nalepke za lokacijo in/ali sobo.

Program nudi tudi možnost (3) prenosa nastavitev oblike preko datoteke, kar nam pride prav v primeru, če imamo podatke v različnih podatkovnih bazah.

V primeru osnovnih nastavitev lahko izbiramo med oblikami z ali brez naziva OS. V praksi je večina nalepk stiskanih z nazivi, saj poenostavi lepljenje nalepk na os.

Za urejanje oblike dvakrat kliknemo na (4) obliko, ki jo želimo urejati. Vidimo parametre za velikost nalepke. Na spodnjem primeru je prikazan primer, s katerim tiskamo na nalepke, ki so navite na kolutu, zato sta navedena podatka: Število nalepk v vrstici: 1 in Število vrsti: 1. Tu bi s prilagoditvijo lahko nastavili tudi obliko, s katero bi tiskali na nalepke, ki se nahajajo na A4 papirju.

Sedaj gremo lahko naprej na oblikovanje nalepke (5), za kar se nam odpre novo okno,

os_5n1

Tu vidimo točno nastavitev nalepke glede na velikost, ki smo jo določili na predhodni strani. Poglejmo možnosti:

(1) – Shrani

(2) – Prekliči

(3) – Povečaj/Pomanjšaj pogled

(4) – Kopiraj/Prilepi označen objekt

(5) – Briši označen objekt

(6) – Premikanje označenega objekta

(7) – Dodaj nov tekst

Na primeru je uporabljena formula, ki izpiše naziv podjetja iz parametrov. Če želimo, ga lahko enostavno popravimo v npr. VASCO, D.O.O.

(8) – Dodaj novo besedilo

(9) – Nariši črto/kvadrat

(10) – Dodaj sliko

(11) – Dodaj formulo

Pomagamo si lahko s pomočjo (15).

(12) – Dodaj črtno kodo

(13) – Oblikovanje besedila: fonti in poravnava

(14) – Oblikovanje obrobe

(15) – Pomoč

 

5. Razno 6. Popis (win)