Meni omogoča uvoz otrok iz programa SIMTRO. Preden boste pričeli s samim prenosom je priporočljivo narediti arhiv v meniju 8.A.

V polje “Datoteka” vpišete pot do datoteke, ki ste si jo predhodno izvozili iz programa SIMTRO. Pri tem si lahko pomagate s klikom na gumb “Prebrskaj”. Pri “Kaj naredim” se odločite, katere podatke želite uvoziti. Tu naj vas opozorimo, da v primeru, da se popravljajo že obstoječi podatki, to pomeni, da se bodo matični podatki otrok, ki jih že imate v programu VRTEC (SOLAW), prepisali iz programa SIMTRO. Ravno tako velja za opcijo “Obnovi skupine in programe”, le ti morajo biti predhodno usklajeni s šifrantom v programu VRTEC (SOLAW).

Polje “Šifre otrok določaj pod to šifro” je namenjeno za dodajanje otrok ne na koncu šifranta, ampak na prazne šifre nekje vmes – za več informacij glede te opcije se obrnite na svetovalce podjetja Vasco.

Določiti je potrebno tudi šifre vrste skrbnikov, ki jih izberete iz šifranta.

Kot vidite na sliki spodaj, lahko s kljukico označite tudi prenos skupin in programov. Če se odločite za prenos kateregakoli od šifrantov, mora biti le ta predhodno usklajen s šifrantom v programu VRTEC (SOLAW) – pred vklopom teh dveh opcij se predhodno posvetujte s svetovalcem podjetja Vasco.

Na koncu samo še izberete, kam naj vam program izpiše seznam napak in z “F9 Potrdi” naredite prenos.

vrtec_5517_uvoz-otrok-iz-simtro

5.5.1.6 Izvoz odsotnosti MŠŠ 5.5.1.8 Uvoz povezav sorojencev iz Excela