Program ima že nekaj pripravljenih oblik izpisov v več jezikih in formatih A4 in A5. Vse možnosti lahko izpišemo z obračunom stroškov ali brez. Če v naboru ni ustreznega izpisa, oziroma bi kakšen podatek premaknili, dodali ali spremenili, je mogoče v tem meniju obliko naloga skoraj poljubno prilagoditi.

652_1

V primeru več podjetij, z gumboma »Izvoz v datoteko« in »Uvoz iz datoteke«, oblike izpisov potnih nalogov prenašamo med različnimi podjetji.

Na voljo imamo gumb »Prenos oblik iz interneta«, kjer se odpre forma »Dodajanje oblik«. Ko izberemo želene oblike izpisov, nastavimo še rubriko »Kaj naredim«. Izbira »Dodam« bo samo dodala nove oblike, ostali dve možnosti bosta na privzete nastavitve osvežili tudi v šifrantu že obstoječe oblike.

652_2

Ko z gumbom »Enter Popravi« odpremo nastavitve posamezne oblike potnega naloga, v rubriki »Obračun stroškov« s kljukico vklopimo ali izklopimo dodatne možnosti izpisa, oblikujemo glavo in nogo izpisa. Ker je (razvidno iz slike spodaj), za oblikovanje glave in noge izpisa, potrebno naprednejše znanje oblikovanja in poznavanja gradnikov svetujemo, da se obrnete na svetovalce iz podpore.

652_3

652_4

6.5.1 Parametri 6.5.3 Ponoven izračun