Vsi narejeni obračuni so vidni na seznamu.

place_71

S tipko F2 Nov vnos vnesemo nov obračun, v odprto okno program ponudi podatke od prejšnjega meseca in nastavi datume ter ure za tekoči mesec, po potrebi popravimo in s tipko F9 Shrani ali F5 Shrani in tiskaj shranimo obračun. Na prvem zavihku Osnovni podatki v zgornjem delu vnesemo osnovne podatke obračuna. V spodnjem delu pa vnesemo ure rednega dela, nadomestil in zadržanost od dela.

place_71_vnos1

Na drugem zavihku Prispevki, članarine so prispevki že izračunani. V sklop 3. Članarine, ostali prispevki lahko dodamo še nastavitev za izdelavo naloga za akontacijo in v sklop 4. Dodatki naloge za prevoz prehrano.

place_71_vnos2

V primeru shranitve s tipko F5 shrani in tiskaj se odpre okno za tiskanje obračuna in oddajo na FURS. Za tiskanje obrazca izberemo potem tipko F9 Izpis obrazcev. Za izpis in oddajo obrazcev na FURS, najprej na koncu odprtega okna v polju Pošiljanje XML datoteke izberemo opcijo 3 – Pošlji XML datoteke na FURS in nato pritisnemo tipko F5 Izpis obrazcev in XML datotek. Nato se odpre okno za izbiro certifikata za vstop in oddajo na eDavke.

place_71_f5

7. Zavezanci 7.3.1. Priprava nalogov za prispevke